viernes, 17 de julio de 2009

Consell Territorial del Nord - 1a part

Ahir tarda - vespre alguns dels veïns del Camí de la Serra i Vista Alegre van assistir a una reunió convocada pel PLA INTEGRAL DEL NORD (Consell Territorial que abarca els barris de la LLantia, Cirera, Molins, Via Europa, Vista Alegre i Camí de la Serra). El sr Carlos Fernández n'és el President, i aquest Consell, en un principi hauria d'estar integrat per membres representants de partits polítics locals (1 de Ciu, 1 del PP, 1 de la CUP), membres d'Associacions de veïns o Entitats de les zones (esportives,culturals, socials, lúdiques, AMPES,....) i 12 ciutadans a tall individual que visquin o treballin dins del territori. Representants de la gent que viu en els barris del nord. La vida d'aquest Consell és relativament curta i per desgràcia nostra no va constituir-se amb la crida a tots els membres que hi poden participar. Perquè es tracta d'això oi? De fomentar la Participació de la gent i posar damunt la taula propostes noves, queixes, idees per a millorar coses que no funcionen en els barris, reclamar mancances, i en definitiva poder saber quins són els plans de l'Ajuntament vers aquest territori.
Des d'un primer moment, es va entendre que aquest era un organ consultiu, no vinculant i que per tant l'Ajuntament no estava "obligat" a portar a terme les decisions que en el Ple d'aquest Consell s'aprovessin. Tot i així, serveix per alguna cosa? Hi ha presedents (en el de Cerdanyola per exemple) que no van fer ni cas a les aportacions aprovades dins del Consell Territorial. Per què hi hauriem de confiar ara doncs, els veïns del nord? Només volen fer pèrdre el temps a la gent i omplir l'expedient amb la frase "va estar discutit i aprovat pel consell del pla integral del nord" (...)
Dins d'aquest Consell la intenció ara és constituir aquest "grup de treball" que diuen que és la via per a poder exposar el tema dels habitatges previstos en el solar de Figuera Major. Un grup de gent, a part dels que formen habitualment el Consell, que estigui interessada en proposar el que volen els habitants de la zona, les mancances, les idees, o sigui treballar i col.laborar a el.laborar un projecte més o menys factible pels interessos de l'Ajuntament (els habitatges) i el que necessiten els veïns.....Entenem això. Però, es clar, el primer que et diuen és: si partim de 0 vivendes no podem seguir endavant amb la "negociació" o amb el "consens".
És aquí on entenem que hi ha el conflicte principal que va esclatar amb "l'emprenyamenta" d'algun dels veïns assistents que va veure com la reunió d'aquest "grup de treball" s'iniciava amb unes imatges del projecte dels 30 primers habitatges contenedors. El tècnic municipal va explicar detalladament el sistema de construcció, i inclús ens va mostrar planos en planta de l'interior dels habitatges (cuina, habitacions 2, menjador i lavabo)..... També van explicar que la planta baixa de ciment convencional era l'equipament i que proposessim què hi voliem.
Sabem que molta gent no hi va anar o va marxar d'aquesta reunió perquè considera que no s'hi val partir de l'acceptació de les vivendes en un solar d'equipaments.

Bé, hi ha moltes més coses a dir de la reunió d'ahir al vespre i de tot plegat per això, s'està pensant en convocar una reunió en breu dels veïns pels veïns per a posar les cartes sobre la taula i exposar els objectius que volem aconseguir.
Des de la Plataforma sempre s'ha dit que el més important és la voluntat de tots i que és el que vulgui la majoria el que es farà. No tenim data ni lloc per anunciar però, deseguida que tinguem concretades les dues coses s'anunciarà.
Com a novetat positiva podem dir-vos a tots que la PLATAFORMA FIGUERA MAJOR I MATARÓ NORD ja som oficialment una Entitat o Associació registrada i accepatada per la Generalitat. Precisament des d'ahir mateix, ara seguirem els passos que cal per a incriuren's com a tal a l'Ajuntament. Esperem que sigui una eina útil per a tots els veïns i veïnes. A la reunió d'ahir al vespre les opinions, propostes, queixes, que es van donar van ser a tall individual doncs, era una reunió oberta a tothom i la plataforma no ha pogut entrar dins del consell ni per via d'entitat ni a tall individual d'algun dels seus membres.

Nota Important: ens han arribat rumors sobre un "boicot" de la Plataforma a les paradetes que col.locaran els comerciants del Camí de la Serra. Volem anunciar que com a Plataforma no s'ha volgut mai perjudicar a cap dels comerciants de la zona, i molt menys plantejar un sabotatge. Precisament hi ha comerciants que ens han recolzat des d'un primer moment, directe o indirectament i no s'ha parlat mai de fer vers les activitats que organitzin o els seus comerços cap mena de sabotatge.

8 comentarios:

  1. Entiendo que en estos “grupos de trabajo” existe una “lucha” muy desigual. Esto es como David y Goliat pero con el agravante de que a David no le dejan ni tirar con la honda.
    ¿Cómo se puede comenzar una “negociación” diciendo que si partimos de cero viviendas no hay nada que hablar?
    Sr. Fernández, con esta prepotencia no se defiende a unos ciudadanos que, acuérdese, si están ahí es porque estos votaron al PSC.
    Cuando dijo esto nos teníamos que haber salido todos de la sala para que todo el mundo sepa cómo funcionan las negociaciones con “nuestros representantes”
    ¿Le hemos dicho algún ciudadano a “nuestros representantes” del Ayuntamiento, en alguna ocasión, que si partimos de más de cero no hay nada de que hablar?
    Y siendo estas las palabras que recibimos en todas las reuniones que hemos tenido, ¿Cómo podemos llegar a un acuerdo?
    Yo desde esta Plataforma propongo luchar por CERO VIVIENDAS, total hablemos de cero o de cuarenta, harán las que tienen previsto hacer y como las tienen previsto hacer, pero al menos que no nos tomen el pelo.
    El pago a esta prepotencia deberían tenerlo en las urnas en próxima y sucesivas votaciones, que desde luego por mi parte lo van a tener.
    Esto no merece ni comentario pero voy a hacerlo. A los representantes de la AAVV Camí de la Serra ya les he escuchado decir en dos ocasiones que hicieron una consulta vecinal, casa a casa para preguntar a los vecinos si querían que hicieran los pisos en la zona que nos ocupa con resultado, evidentemente, positivo. A mi casa no ha venido nadie, ni a nadie de los que he preguntado (que son muchos)tmpoco, así que en la próxima reunión que tengamos como se les ocurra volverlo a repetir propondré que levanten la mano los que hayan sido consultados y me da la sensación que quedaran con el “culo al aire”.
    PISOS CERO

    ResponderEliminar
  2. La reunión del Jueves volvío sa ser un error. Estos politicos solo quieren quedar bien haciendo propraganda de participación ciudadana y de lo bonitos que son los pisos contenedores.En realidad todo es mentira: ni se toma en cuenta la opinón de los vecinos pues ya tienen todo decidido de los 30 primeros para hacerce la foto de rigor.
    NO MAS PISOS EN EL SOLAR SI EQUIPAMIENTOS AUNQUE SEAN DE 5 PLANTAS.

    ResponderEliminar
  3. GRACIAS A QUE SE PRESERVO LOS TERRENOS DEL CAMI DE LA GEGANTA SIN CONSTRUIR VIVIENDAS HO TENEMOS EL PARC CENTRAL, CRACIASA QUE LOS VECINOS DE ROCAFONDO LUCHARON EN SU DIA POR UN SOLAR TENEMOS CAN NOE Y ASI EN VARIOS LUGARES DE MATARÓ. AJUNTAMENT RESERVEN ESTE SOLAR ESTRATEGICO PARA EQUIPAMIENTOS Y ZONA VERDE Y VECINOS LUCHEMOS PARA CONSEGUIRLO.

    ResponderEliminar
  4. Com va dir una senyora durant la reunió: "que primer ho provin els polítics d'anar a viure a un contenedor i després si és viable ja veurem" "Que els contenedors estan pensats per al transports de mercaderies i no per a viure persones !!"

    ResponderEliminar
  5. www.prqu.com/proyectoscasascontenedor.htm

    ResponderEliminar
  6. El anónimo a favor de los contenedores se lleva comisión o que? Todavía no has entendido nada de las reivindicaciones que se hacen?

    ResponderEliminar
  7. Al de proyectoscasascontenedor.........Que seran muyt bonitos pero que no es el momento ni el lugar: Hay muchos pisos vacios en Mataró y solar era para equipamientos desde hace años.

    ResponderEliminar
  8. 1, en España lo que hasta ahora era realmente rendible era construir sin innovar ni pensar demasiado, proyectos calcados y rapiditos... total, todo se vendía sin problemas y para que invertir en pensar si el dinero corría como el agua?

    2, siguiendo con lo anterior, no solo a los promotores les venía bien el panorama, ya que muchos despachos de arquitectura se subieron al carro de las promociones de viviendas privadas y se limitaban al "copy-paste" de proyectos de edificios, en fin, otra vez... para que invertir en pensar si el dinero corría como el agua?

    (por cierto, a muchos de estos ahora me los encuentro haciendo cola en las oficinas de GISA para entregar concursos y quejandose de que hay demasiados arquitectos)

    3, supongo que la producción de contenedores-vivienda solo es rentable si se hace a través de una fabricación muy industrializada y en serie, por lo que tiene que haber una empresa con una cierta capacidad de inversión inicial detrás y con una garantía de que el producto tendrá un amplio mercado. Y esto creo que es lo más complicado del asunto.

    4, las normativas locales, estatales, el CTE, la mente cerrada de algunos inversores, administración y muchos clientes que creen que si su vivienda no es de ladrillo, no es una vivienda (...pero si en este país hasta la asociación de fabricantes de ladrillo pasó un anuncio en TV desprestigiando el "pladur"!!!), en fin,todo esto no ayuda mucho a convencer a la gente que otra forma de habitar es posible...

    aún así, creo que no todo está perdido y quizá la temida crisis como mínimo sirva para algo y se empieze a valorar más la innovación, la reutilización y una gestión más inteligente de los recursos.

    ResponderEliminar