martes, 19 de mayo de 2009

Perquè diuen AUDIÈNCIA quan és un MONO.....QUÈ?

L'Audiència pública que es va demanar per escrit i entrada per registre el 25 de març en nom de la Plataforma no és la que es va organitzar per ahir. Sabem que amb anterioritat a la nostra intervenció en el PLE del 7 de maig, i és possible que inclús abans de la nostra petició ja tenien programada aquesta audiència o el monogràfic sobre habitatge dotacional d'ahir.

MONOGRÀFIC o MEETING POLÍTIC?

Quan reivindiquem que ens tornin els solars de Figuera Major ho fem en nom del veí que com nosaltres viu a Vista Alegre, al Camí de la Serra, a Cirera, als Molins o a Via Europa...però també ho fem en nom del veí de Rocafonda, de Cerdanyola o el del Centre de Mataró. Perquè reivindiquem uns espais lliures d'habitatges, no és el moment ni el lloc.

Perquè veiem la necessitat de preservar aquests espais per a usos esportius i socio-culturals, tal i com s'havien reservat a l'inici del planejament urbà de la zona. Espais que aportarien una millor cohesió social i serveis, així com una major descentralització dels equipaments de la ciutat.

Llegeixin el que vostès mateixos han venut en la seva campanya publicitària "BUSQUEM EXPERTS" i citem textualment: "Perquè si hi ha algú que sap el que necessita el seu barri és qui el viu cada dia".

I els que vivim cada dia som els que diem que: ja n'hi ha prou de fer i desfer al seu lliure desig o conveniència. Ja n'hi ha prou de vendre que vostès compleixen les demandes de la necessitat.

No som insolidaris, a Mataró no hi viuen ciutadans insolidaris, fa dècades que som una ciutat receptora d'immigració i això ens ha aportat positivament una pluriculturalitat cada cop més enriquidora, que cada dia més ens ajuda a ser millors persones i a aprendre de la diversitat.

Senyors a veure si aprenen a escoltar abans de seguir endavant amb la construcció de més habitatge a qualsevol preu. Reflexionin, pensin, cap a quin model de ciutat anem? Valorin quin model de ciutat està en joc, el de l'excessiva edificabilitat o el de la coherència vers els límits territorials?

L'Audiència Pública d'ahir va seguir un sistema de torns de paraules de cinc en cinc i sense dret a rèplica. Les respostes que l'alcalde donava eren en bloc doncs, respostes unificades. Ens vam adonar deseguida que contestava el que l'interessava, el que ell duia preparat.

Per això, no vam voler entrar en el seu joc polític.
La pregunta més significativa de la nostra assistència va quedar sense resposta:
"Quin dia l'hi va bé sr Barón per venir al barri?"

1 comentario:

  1. Es fácil negarse a la edificación de viviendas (del tipo que sea) cuando nuestras necesidades mas básicas están más que satisfechas, y nos escudamos en necesidades, que si bien tienen lógica, no son las necesidades "SOCIALES" que necesitamos los ciudadanos/nas de la ciudad, cuando cada día más y más gente se ve forzada a mal vivir por culpa de los precios de las viviendas. Ya es hora que con medidas aun que impopulares los Ayuntamientos tomen cartas en el asunto y destinen suelo publico a ese fin, vivienda publica, y si en los locales se pueden ubicar equipamientos para el barrio todos salimos ganando.

    ResponderEliminar